Wednesday, January 11, 2012

Offroadides känguruuusi vaatama!

Olen mina ükspäev tööl ja saab tööpäev läbi. Lähen peole, kus tean Arvi viibib. Astun aiast sisse ja mida? Aia nurgas on pooled poisid kõik koos ja maas kaks tükki kaklevad ja üks on minu Arvi! Jooksin sinna asja ruttu uurima. Ja mida nemad teevad- maadlevad! sõbralikult maadlevad! Oh ei olnud ma ju pabinas.. lõpuks selgus, et asi ongi kõigest sõbralik maadlemine ja puhtalt sportlik. Püsti tõustes oli Arvil muru sees püherdamisest lausa nägu katki ja isegi verine, aga tema teretas mind ikka "Tsau Kalllllis!"nagu midagi poleks juhtunud :D! Loo moraal- poisid jäävad alati poisteks ja vahel tuleb lasta neil ka poisid olla.

Arvi sai muuseas uue töökoha. Oli tema ükspäev baari taga kole kurb, sest ei meeldinud talle seda tööd teha. Ja siis hakkas üks klient tema käes uurima, mis tal viga. Arvi seletas talle, "Tahaks mujale tööle saada, tahaks mehe tööd teha, siin on igav.." Siis selgus, et too mees Dave on lambafarmis suur asjamees ja oligi kokku lepitud, et Arvi läheb proovipäevale.. eks heade inimestega juhtuvad head asjad. Kõige parem on selle asja juures see, et Dave on meid ise kutsunud mitmeid kordi aiapidudele ja saame mõlemad temaga hästi läbi. Arvi on igatahes ülimalt õnnelik ja ka mina. Ise ma farmi nii ei kiirusta, sest baari töö on üsna hea ning praegu koristan ka ning trennitegemiseks jääb ka aega. Tegelikult on täitsa hea, et Arvi baarist minema läks. Nüüd ei ehita ta kauba sisse tulles meile teletorne õllekastidest ja ei tõsta liiga suuri raskusi. Oi kuikui palju me oleme teda keelanud, et ära võta kolme kasti õlllet korraga, aga no tema teeks veel kolm ringi pudelipoes ka enne kui külmaruumi need laadib. Palka saab Arvi nüüd pea 3x rohkem kui mina. Loo moraal- ükskõik kuhu sa maailmas ei lähe, naised saavad meestest ikka vähem palka :D AGA minu töö pole hooajaline, mul on 24/7 töööd :)

Paar päeva tagasi olime me mõlemad vabad ja siis kutsus Dave meid linnas välja oma lambapügajate tiimiga tema isa sünnipäeva tähistama. Arvi ja Dave sõitsid ühes autos ees ja mina Davei naisega neil järel. Muidugi oli neil vaja tee peal rallit teha ja slaalomit sõita niiet meie tolmupilves järele panime. Arvi ütles sellepeale ainult, et Dave sõidab nagu tema issi.
Kui kohale jõudsime siis istusime kõik väljas väga kauni maja ees ringselt ja kõik jutustasid ja muidugi päriti meie kohta.. Päike oli loojumas ja mõnus suvetuul ja õhk ümbritses meid. Kuldsed põllud paistsid igal pool kuhu ainult vaadata ja maastik oli kupliline ja lambad siin ja lambad seal ümberringi. Seltskond oli selline 15 pealine ja jällegi igast vanusest inimesi. Mängiti lugusi korraga mitmel kitarril ja lauldi... siin oskavad väga paljud mehed suurepäraselt kitarri mängida. Õhtupoole saime ka süüa Austraalia moodi. Röstsai mille vahel on grillvorst ja kaste. Õhtupoole soovisid kõik ka, et Arvi mängiks ja nii mängisid nad koos Daveiga kahekesi kitarrri, kuni Arvi sai "Knoking on heavens door" selgeks. Lahkusime juba 9 paiku ja siis läksime metsikult elavaid känguruusi otsima. Kuna teed on üsna tühjad koguaeg, siis sõidukiirus on päris hea. Ja nüüd sõitsime metsa sisse, kus olid kerged vanad-vanad teed veel olemas ja kus me seal alles kihutasime üle kivide ja kändude ja üle puude ja sõitsime isegi ühe tehisjärve pervele, mille perv on maast palju palju kõrgem.. oi see oli hirmus seal äärepeal kõõluda ja all vett näha, niiet auto on poolviltu. Muidugi Arvil ja Daveil oli nalja kui palju, kui me Dave naisega seal kiljusime. Tabasime ka känguruusi, kiirelt sõites metsa vahel tabasime nad järsku ja autotuled pimestasid neid nii, et nad ei osanud ei vasakule ega paremale liikuda. Ajasime neid ka autoga taga, sõites neile kiirelt järele, küll aga hüppavad kiiresti... tahtsime näha, kuidas känguru hüppab üle kõrge tara.. see oli üsna hämmastav moment.. känguru hüppas me eest ära ja järsku jäi tara ees seisma julgelt ja hops pani sealt üle kohapeal hüppega.. ise peaaegu tara kõrgune. Läksime ka välja vaatama liivasees olevad känguru hüppamisvälgi.. käpad on tal hüppeajal V kujuliselt ja saba puudutab ka koguaeg maad ja kängurud suudavad saba peal seista, nii nad saavad jalgadega vaenlast tõugada.. Väga ulmeline oli, kui me leidsim,e metsast lagedalt lambakarja öösel.. tuhat pisikest silma madalas murus põrnitsevad sind. Olgugi, et oli pime ja ainult autotuled valgustasid meie vaatevälja, siis Arvi leidis maast suure ämbliku.. noo selline, mis mahub peopesa peale.. ma olin silmapilkselt autos ja kodutee võis alata. KOduteel ütles Dave, et kellel on vaja pissipeatust teha? Ma ütlesin, et ei tunne vajadust. SIIS sõitis Dave teelt kõrvale metsa läbi kraavi ja kui me peatusime, siis oli küll tunne, et lasen püksi kohe.. kole hirmus on ikka offroad autoga sõita. Auto on Nissan ja suurel on ees punasega kiri "Nissan in Action" Muuseas selle sama suure ämbliku leidsin ma täna ka hommikul pubis koristades. Olgu, ta ei olnud nii suur, kui see, aga sama liik ja ma nägin kurja vaeva, et see tolmuimejasse tõmmata, edu sellele, kes tolmuimeja kotti puhastama hakkab.

Tahaksin, et kuulaksite üht väga head Aussie lugu.. Cat Stevens- Father and Son.

Olge tublid ja nautige lund :) Me küll igatseme lund ja varsti saate pilte ka. Kallid olete vanemad, sõbrad :)


LOTS OF LOVE FROM AUSSIE!

1 comment:

  1. Ja nüüd selle jutu peale tahks ma sinna lennata :) Nii tore, et teil seal kõik häst läheb! Miss you...

    ReplyDelete